Koleksi Kuiz Ujian Psikometrik SPA Tahun 2023

cara perkenalkan diri semasa temuduga
oleh Cikgu Khairul

Kuiz Ujian Psikometrik – Pertama sekali, salam perkenalan daripada saya Cikgu Khairul. Antara punca kegagalan seorang calon psikometrik ialah mereka tidak biasa dengan soalan yang ditanya.

Sehinggakan ada di antara mereka keliru dengan soalan. Walhal ujian psikometrik ini hanyalah ujian pasal diri sendiri. Apabila anda keliru dengan soalan, itu jelas menunjukkan anda sendiri tak mengenali diri anda sendiri.

11 Kuiz Ujian Psikometrik SPA

Jom jawab kuiz ujian psikometrik ini. Soalan-soalan kuiz ini saya kumpulkan daripada soalan-soalan ujian psikometrik yang lepas. Setiap kuiz dikategorikan mengikut topik-topik tersendiri.

Jika anda lulus kuiz-kuiz ini, kemungkinan besar anda akan lulus ujian psikometrik yang sebenar nanti. Saya doakan anda.

Kuiz Sikap X & Sikap Z

Kuiz di atas mungkin mudah bagi anda disebabkan setiap kuiz dikategorikan kepada sikap-sikap tertentu. Cuba anda jawab kuiz Sikap X dan Sikap Z ini. Kuiz ini agak mencabar disebabkan ianya tidak diberitahu dinilai dari sikap apa, sama seperti ujian psikometrik sebenar.

Kuiz Kesukaan & Kecekapan

Kuiz kesukaan dan kuiz kecekapan ini pula digunakan dalam mengenalpasti sejauh mana kecenderungan minat anda terhadap sesuatu pekerjaan. Soalan-soalan dalam skop kesukaan dan kecekapan ini pernah ditanya dalam sesetengah jawatan sebelum ini.

Anda sebagai calon sewajarnya lebih tahu apa yang anda suka dan ke arah mana kecekapan anda. Kalau anda tahu dua perkara ini, anda lebih mudah nak lulus ujian psikometrik dan juga lulus dalam temuduga.

Claim Password Kuiz.

Kesemua kuiz ujian psikometrik ini password protected. Saya berikan akses kuiz ini sebagai bonus di atas pembeli Rujukan Psikometrik. Anda boleh claim password bonus ini dengan klik butang di bawah:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *