Huraian Jawapan.

Soalan 1: Saya merujuk kepada orang lain untuk membuat keputusan.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Suka merujuk kepada orang lain ini sikap positif atau negatif? Nampak macam tiada keyakinan diri kan kalau asyik nak merujuk kepada orang lain? Ataupun soalan ini nak uji sikap kerjasama?

Kalau anda nak tahu, soalan ini hanyalah nak kategorikan anda kepada dua golongan sahaja. Tiada sikap negatif ataupun positif. Kerana kedua-dua golongan ini diperlukan dalam sesuatu jabatan kerajaan.

Persoalannya sekarang, anda berada dalam golongan yang mana? Jika anda jelas tentang perkara ini, lebih mudah anda nak konsisten dalam ujian psikometrik ini.

Mahukan Lagi Soalan Sebenar Psikometrik?

Jom jawab koleksi kuiz psikometrik. Klik butang di bawah untuk jawab kuiz sekarang. 

Dua soalan di bawah ini pula digunakan untuk mengesahkan jawapan anda dalam soalan 1. Adakah jawapan itu betul-betul wujud dalam diri anda atau anda sekadar mengada-adakan jawapan itu.

Soalan 2: Dalam pergaulan, sesiapa sahaja boleh rapat dengan saya.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Tidak Pasti
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Soalan 3: Ramai kenalan mengatakan mereka memerlukan masa yang singkat untuk mengenali diri saya.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Tidak Pasti
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Untuk lulus dalam ujian psikometrik, anda wajib untuk tonjolkan kecenderungan pendirian anda. Untuk tiga soalan ini, pihak SPA menggunakan untuk mengetahui kecenderungan perwatakan anda itu ke arah golongan yang mana.

Ramai calon tidak tahu pasal perkara ini. Sekiranya tiada kecenderungan dalam jawapan, pihak SPA akan sukar menentukan kesesuaian perwatakan calon itu dengan sesuatu jawatan.

Anda nak tahu tak apa dua perwatakan yang cuba dicungkil melalui tiga soalan ini? Klik butang di bawah ini untuk baca huraian jawapan dan cara untuk memilih jawapan yang selari antara satu sama lain.

(Password Protected)

Huraian jawapan ini merupakan bonus yang cikgu berikan kepada pembeli rujukan psikometrik sahaja. Sila claim password dengan klik butang di bawah ini.

Ikhlas,
Cikgu Khairul
Whatsapp:- 0167794392