Huraian Jawapan.

Soalan 1: Saya merasa ingin tahu tingkah laku seseorang.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Ini merupakan salah satu soalan yang pernah ditanyakan dalam ujian psikometrik minggu lepas. Agak-agak anda, sikap apa yang cuba dicungkil melalui soalan ini?

Kalau seseorang tu suka mengambil tahu tingkah laku orang lain, adakah seseorang itu boleh dikategorikan seorang yang suka jaga tepi kain orang lain? Kalau dia tak suka ambil tahu pula macam mana? Adakah seseorang itu tak suka bergaul dengan orang lain?

Dua-dua pun negatif kan? Jadi jawapan yang mana paling baik? Suka jaga tepi kain orang atau tak suka bergaul dengan orang?

bersambung di bawah…

Koleksi Kuiz Psikometrik.

Anda dah betul-betul yakin kan lulus ujian nanti? Jom uji perwatakan diri anda dengan sembilan kuiz psikometrik ini. Anda pasti akan tahu tahap persediaan diri anda nanti.

Soalan 1 ini tidak terhenti di situ sahaja. Ada banyak lagi soalan-soalan yang sama kategori akan ditanyakan kepada anda. Contohnya soalan 2, 3 dan 4 di bawah ini. Semua soalan ini berada di bawah kategori yang sama.

Soalan 2: Saya lebih suka makan makanan yang saya kenali daripada mencuba makanan baru.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Soalan 3: Saya tidak sukakan sesuatu yang berisiko.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Tidak Pasti
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Soalan 4: Saya teruja apabila memikirkan tentang penyelesaian sesuatu tugasan.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Tidak Pasti
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Apa yang perlu anda berikan perhatian ialah pastikan kesemua jawapan kepada soalan ini tidak bercanggah antara satu sama lain. Sekiranya wujud percanggahan jawapan, ianya akan memberikan signal awal kepada pihak SPA bahawa adanya unsur penipuan dalam ujian ini. 

Ini disebabkan oleh manusia hanya mempunyai satu kecenderungan perwatakan sahaja.

Jadi apa jawapan anda? 

Adakah jawapan itu bercanggah ataupun selari antara satu sama lain? Sila klik butang di bawah ini untuk baca huraian jawapan lengkap. Saya tunjukkan juga cara memilih jawapan yang selari antara satu sama lain.

(Password Protected)

Huraian jawapan ini merupakan bonus yang cikgu berikan kepada pembeli rujukan psikometrik sahaja. Sila claim password dengan klik butang di bawah ini.

Ikhlas,
Cikgu Khairul
Whatsapp:- 0167794392