Huraian Jawapan.

Soalan 31: Saya merasa bersalah sekiranya tidak dapat hadir pada masa yang dijanjikan.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Soalan ini sebenarnya agak mudah untuk dijawab, disebabkan maksud disebalik soalan ini kelihatan lebih jelas. Tidak dapat hadir pada masa yang dijanjikan cukup membuktikan seseorang itu seorang yang tidak menepati masa. Menepati masa pula merupakan salah satu ciri-ciri individu yang memiliki sikap ketelitian yang tinggi dalam dirinya.

Kalau anda membangkang pernyataan ini pula macam mana? Ada ke sikap positif yang lain dengan membangkang pernyataan ini?

Ya ada.

Seperti soalan-soalan yang lain, soalan ini juga berfungsi sebagai alat untuk mencungkil sikap sebenar anda tanpa anda sedar. Kena berhati-hati kerana jawapan yang anda pilih ini bakal menentukan sama anda betul-betul jujur ketika menjawab ujian ataupun sekadar berpura-pura. 

Nak tahu tak sikap positif individu yang membangkang pernyataan ini? Anda boleh baca huraian jawapan lengkap dengan klik butang di bawah ini.

Huraian jawapan ini merupakan bonus yang cikgu berikan kepada pembeli rujukan psikometrik sahaja. Sila claim password dengan klik butang di bawah ini.

Inginkan Lebih Banyak Soalan?

Saya kongsikan 200 soalan dan huraian jawapan psikometrik dalam ebook ini. Sila klik butang di bawah untuk membaca. 

rujukan ujian psikometrik 2022

Ikhlas,
Cikgu Khairul
Whatsapp:- 0167794392