Huraian Jawapan.

Soalan 1: Ada masanya saya juga mengumpat.

A. Ya
B. Tidak

Mengumpat ni sikap baik ke sikap buruk? Terang lagi bersuluh mengumpat ini sikap buruk kan?

Tapi kenapa soalan tu tanya macam tu? Macam pelik pun ada kan. Macam straight forward sangat soalan ini.

Percayalah, setiap soalan yang nampak mudah dalam ujian psikometrik ini ada perangkap yang sedang menunggu anda. Jika anda tersilap memilih jawapan, anda akan gagal secara automatik.

Apapun jawapan anda pada soalan 1 itu, pihak SPA tidak tahu adakah jawapan itu mencerminkan diri sebenar ataupun tidak. Sebab pihak SPA tidak mengenali bagaimana personaliti anda yang sebenar.

Dalam mengesahkan jawapan anda pada soalan 1, soalan 2 digunakan sebagai alat untu menguji sejauh mana kebenaran jawapan anda pada soalan 1. Adakah jawapan soalan 1 itu selari dengan soalan 2 di bawah ini.

Soalan 2: Saya akan mengambil peluang untuk mengenali seramai mungkin tetamu dalam majlis keramaian.

A. Ya
B. Tidak

Tahu tak bagaimana soalan 1 dan soalan 2 ini saling berkait antara satu sama lain. Sila klik butang di bawah ini untuk baca huraian jawapan lengkap.

Huraian jawapan ini merupakan bonus yang cikgu berikan kepada pembeli rujukan psikometrik sahaja. Sila claim password dengan klik butang di bawah ini.

Inginkan Lebih Banyak Soalan?

Saya kongsikan 200 soalan dan huraian jawapan psikometrik dalam ebook ini.

Sila klik butang di bawah untuk membaca.

rujukan ujian psikometrik 2022

Ikhlas,
Cikgu Khairul
Whatsapp:- 0167794392