Huraian Jawapan.

Soalan 1: Teguran boleh mengakibatkan perhubungan persahabatan terputus.

A. Sangat Setuju
B. Tidak Setuju
C. Kurang Setuju
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Teguran ini ada masanya boleh mengakibatkan terputusnya hubungan. Situasi ini terjadi apabila orang yang ditegur itu tidak puas hati dengan orang menegurnya.

Dan ada masanya orang yang ditegur itu secara hati terbuka menerima teguran. Hal ini selalunya orang yang ditegur itu mengakui kesilapan yang dia lakukan.

Jadi, sikap apa yang cuba dicungkil melalui soalan ini? Sedangkan kedua-dua pun betul. Nak sokong pun rasa betul, nak bangkang pun rasa betul juga. Keliru kan apabila jumpa soalan macam ni?

Dah nama pun soalan psikologi, memang la akan mengelirukan. Memang soalan psikologi dicipta macam tu.

Dapat Panggilan Ujian Psikometrik?

Jom download ebook psikometrik khas ini dalam memastikan anda boleh lulus ujian itu nanti. Klik butang di bawah untuk download.

[…sambungan]

Kalau soalan 1 tadi dah cukup mengelirukan, cuba anda tengok pada dua soalan di bawah ini pula. Sikap yang sama dalam soalan 1 cuba dicungkil kembali dalam soalan 2 dan soalan 3. 

Soalan 2: Rata-rata anggota penguatkuasa akan mengabaikan atau menutup mata terhadap perlanggaran undang-undang jika ditawarkan habuan.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Kurang Setuju
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Soalan 3: Saya tidak pasti bagaimana untuk menyelesaikan masalah ini, jadi saya akan meminta bantuan orang lain.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Kurang Setuju
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Sebenarnya, ada satu persamaan dalam ketiga-tiga soalan ini. Ada lima sikap yang cuba dicungkil dan pihak SPA nak menguji tahap pendirian anda adakah pendirian dalam soalan 1 sama dengan pendirian dalam soalan 2 dan soalan 3.

Ini soalan yang selalu digunakan untuk memerangkap anda adakah sikap itu betul-betul wujud dalam diri anda ataupun anda sekadar buat-buat ada. Kalau pendirian ini ada percanggahan, itu cukup memberi signal kepada pihak SPA adanya unsur penipuan dalam pemilihan jawapan. Kena hati-hati.

Nak tahu tak apa sikap yang cuba dicungkil tu? Jom baca huraian jawapan dengan klik butang di bawah ini.

(Password Protected)

Huraian jawapan ini merupakan bonus yang cikgu berikan kepada pembeli rujukan psikometrik sahaja. Sila claim password dengan klik butang di bawah ini.

Ikhlas,
Cikgu Khairul
Whatsapp:- 0167794392