Huraian Jawapan.

Soalan 1: Sepatutnya pekerja dibenarkan menentukan masa bekerjanya sendiri kerana mereka tahu bila prestasi kerjanya ditahap optima.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Tidak Pasti
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Jika anda sokong pernyataan ini, itu bermaksud anda mempunyai sikap berani bersuara. Jika dilihat kepada budaya kerja negara ini, pekerja tiada hak untuk menentukan masa kerjanya sendiri. 

Memang betul, tak semua pekerja boleh bekerja secara optima setiap masa. Waktu pagi rasa semangat, bila dah petang dah mula berasa lemau, mengantuk. Kan best kalau setiap pekerja boleh tentukan masa bekerja mereka sendiri kan?

Bila anda sokong pernyataan ini, ianya boleh menggambarkan anda seorang yang berani bersuara untuk mengubah budaya kerja lama ini menjadi lebih baik.

Jika bangkang pula? Sikap apa yang ada dalam diri anda? Sikap yang macam mana pihak SPA mahu cari? Dan yang paling penting sekali, kenapa SPA mahukan calon bersikap seperti ini?

Koleksi Kuiz Psikometrik.

Anda dah betul-betul yakin kan lulus ujian nanti? Jom uji perwatakan diri anda dengan sembilan kuiz psikometrik ini. Anda pasti akan tahu tahap persediaan diri anda nanti.

Dalam mengenalpasti perwatakan sebenar anda, soalan 2, 3, 4 dan 5 digunakan. Adakah jawapan soalan 1 anda itu sejujurnya lahir dari diri anda ataupun anda cuba untuk mengada-adakan jawapan itu.

Soalan 2: Saya ingin mengetahui apa yang akan berlaku kepada kepompong rama-rama.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Soalan 3: Saya berusaha mengulangi sesuatu tugas walaupun tidak menjanjikan kejayaan.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Soalan 4: Dalam penyelesaikan masalah, saya memberi banyak idea berbandingkan orang lain.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Tidak Pasti
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Soalan 5: Impresi pertama mempengaruhi pendapat seseorang.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Tidak Pasti
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Kalau anda nak tahu, ramai calon ujian psikometrik digagalkan disebabkan oleh tiadanya pendirian dalam jawapan mereka. Sekejap mereka sokong itu, sekejap mereka sokong ini. Sama seperti orang yang ada kecelaruan identiti diri.

Jadi apa yang yang paling tepat untuk semua soalan ini? Dan bagaimana nak pastikan jawapan anda itu sentiasa selari antara satu sama lain? Jom klik butang di bawah ini untuk baca huraian jawapan lengkap.

(Password Protected)

Huraian jawapan ini merupakan bonus yang cikgu berikan kepada pembeli rujukan psikometrik sahaja. Sila claim password dengan klik butang di bawah ini.

Ikhlas,
Cikgu Khairul
Whatsapp:- 0167794392