Huraian Jawapan.

Soalan 1: Saya tidak meluahkan perasaan kepada kawan-kawan apabila ada masalah.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Soalan 1 ini merupakan soalan yang ditanyakan dalam ujian psikometrik minggu lepas. Anda tahu tak apa sebenarnya yang ingin dicungkil melalui soalan ini?

Kalau anda nak tahu, soalan ini berfungsi sebagai alat untuk kategorikan anda kepada dua golongan. Golongan A dan golongan B. Lulus atau gagal ujian ini bergantung kepada kehendak ketua jabatan.

Jika ketua jabatan mahukan calon bersikap golongan A sahaja, maka calon yang bersikap golongan B akan gagal untuk ujian kali ini. Mereka gagal bukan sebab mereka bersikap negatif, tapi disebabkan tidak menepati ciri-ciri calon yang dikehendaki oleh ketua jabatan.

bersambung di bawah…

Koleksi Kuiz Psikometrik.

Anda dah betul-betul yakin kan lulus ujian nanti? Jom uji perwatakan diri anda dengan sembilan kuiz psikometrik ini. Anda pasti akan tahu tahap persediaan diri anda nanti.

Soalan 1 ini tidak terhenti di situ sahaja. Ada banyak lagi soalan-soalan yang sama kategori akan ditanyakan kepada anda. Contohnya soalan 2, 3, 4 dan 5 di bawah ini. Semua soalan ini berada di bawah kategori yang sama.

Soalan 2: Kawan-kawan mengadukan hal-hal peribadi kepada saya.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Soalan 3: Saya suka melakukan aktiviti yang banyak menimbulkan kegembiraan.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Soalan 4: Secara umumnya saya tidak kisah kalau diri saya menjadi perhatian orang ramai.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Tidak Pasti
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Soalan 5: Saya tidak akan bertindak melulu kepada berita atau situasi yang tidak disangka.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Tidak Pasti
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Apa yang perlu anda berikan perhatian ialah pastikan kesemua jawapan kepada soalan ini tidak bercanggah antara satu sama lain. Sekiranya wujud percanggahan jawapan, ianya akan memberikan signal awal kepada pihak SPA bahawa adanya unsur penipuan dalam ujian ini. Ini disebabkan oleh manusia hanya mempunyai satu kecenderungan perwatakan sahaja.

Jadi apa jawapan anda? Adakah jawapan itu bercanggah ataupun selari antara satu sama lain? Sila klik butang di bawah ini untuk baca huraian jawapan lengkap. Saya tunjukkan juga cara memilih jawapan yang selari antara satu sama lain.

(Password Protected)

Huraian jawapan ini merupakan bonus yang cikgu berikan kepada pembeli rujukan psikometrik sahaja. Sila claim password dengan klik butang di bawah ini.

Ikhlas,
Cikgu Khairul
Whatsapp:- 0167794392