Huraian Jawapan.

Soalan 1: Saya suka mengenali orang-orang penting kerana ia membuatkan saya penting juga.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Saya terima banyak respon untuk soalan ni. Ada memilih untuk setuju, ada yang memilih untuk membangkang. Ada bagi alasan suka mengenali orang-orang penting seumpama mahu mengesan adakah seseorang individu itu dalam kategori pengampu. Kerja tidak tapi kuat mengampu boss.

Tapi betul ke soalan ini nak cungkil sikap suka mengampu?

Ada juga bagi alasan, soalan ini nak tahu seseorang itu suka berkawan dengan orang tertentu je. Suka berkawan dengan orang-orang penting je. Orang-orang tak penting ni tak nak kawan. Nampak sangat berkawan sebab ada kepentingan peribadi. Tak ada unsur keikhlasan dalam berkawan.

Semua nampak macam betul kan? Macam logik je semua alasan tu.

Kenapa Asyik Gagal Ujian?

Antara puncanya ialah jawapan yang calon berikan tidak konsisten. Nak tahu tak cara mudah nak konsisten? Saya kongsikan trick konsisten dalam buku ini. Klik butang di bawah untuk download sekarang.

[…sambungan]

Cuba anda tengok soalan 2 dan 3 ni pula. Sikap yang sama dalam soalan 1 cuba dicungkil kembali dalam soalan 2 dan 3. Pihak SPA nak tengok sejauh mana tahap konsisten anda adakah pendirian dalam soalan 1 sama dengan pendirian dalam soalan 2 dan 3.

Soalan 2: Saya suka melakukan aktiviti yang banyak menimbulkan kegembiraan.

A. Sangat Tidak Setuju
B. Tidak Setuju
C. Tidak Pasti
D. Setuju
E. Sangat Setuju

Soalan 3: Saya akan memikirkan secara mendalam sesuatu perkara sehinggakan saya terlewat untuk bertindak.

A. Sangat Tidak Setuju
B. Tidak Setuju
C. Tidak Pasti
D. Setuju
E. Sangat Setuju

Bagaimana soalan suka mengenali orang penting dengan suka buat aktiviti menggembirakan ini boleh berkait antara satu sama lain? Anda dapat kesan tak sikap apa yang cuba dicungkil tu? Jom baca huraian jawapan lengkap dengan klik butang di bawah ini.

(Password Protected)

Huraian jawapan ini merupakan bonus yang cikgu berikan kepada pembeli rujukan psikometrik sahaja. Sila claim password dengan klik butang di bawah ini.

Ikhlas,
Cikgu Khairul
Whatsapp:- 0167794392