Huraian Jawapan.

Soalan 1: Saya sanggup melakukan tugas orang lain, walaupun saya sendiri ada kerja.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Sanggup melakukan tugas orang lain memang perkara yang positif. Tapi, jika anda pun mempunyai tugasan anda sendiri, bagaimana pula? Sanggup ke anda nak tangguhkan tugasan sendiri semata-mata nak buat tugasan orang lain?

Sama ada anda menyokong ataupun membangkang, kedua-dua pilihan ini mempunyai nilai positif masing-masing. Pilihan anda ini bakal mencerminkan pendirian anda terhadap sikap-sikap yang ada dalam diri anda.

bersambung di bawah..

Koleksi Kuiz Psikometrik.

Anda dah betul-betul yakin kan lulus ujian nanti? Jom uji perwatakan diri anda dengan sembilan kuiz psikometrik ini. Anda pasti akan tahu tahap persediaan diri anda nanti.

Kalau anda nak tahu, kesemua soalan ini digunakan untuk mencungkil bagaimana seseorang itu berfikir. Dalam dunia psikologi, manusia ini terbahagi kepada dua golongan. Setiap golongan ini berbeza-beza cara pemikiran mereka dan bakal menentukan apakah keputusan mereka daripada cara pemikiran ini.

Soalan 2: Saya cuba untuk mempertimbangkan pandangan orang lain untuk berinteraksi dengan mereka.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Soalan 3: Saya memberikan banyak pujian dan galakkan kepada orang lain.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Soalan 4: Guru selalu memuji saya kerana dapat melaksanakan tugasan dengan berkesan.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Bagaimana nak pastikan semua jawapan ini tidak bercanggah antara satu sama lain? Sila klik butang di bawah untuk baca huraian jawapan lengkap. Setiap soalan ini cuba untuk mencungkil perwatakan sebenar anda. Saya tunjukkan cara bagi memastikan jawapan itu selari antara satu sama lain.

(Password Protected)

Huraian jawapan ini merupakan bonus yang cikgu berikan kepada pembeli rujukan psikometrik sahaja. Sila claim password dengan klik butang di bawah ini.

Ikhlas,
Cikgu Khairul
Whatsapp:- 0167794392