Huraian Jawapan.

Soalan 1: Saya rela ke mahkamah untuk mempertahankan nama jabatan saya.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Tidak Pasti
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Agak-agak anda apakah yang cuba dicungkil melalui soalan ini? Rela ke mahkamah semata-mata untuk mempertahankan nama jabatan. Adakah soalan ini cuba mencungkil sikap kesetiaan seseorang pekerja? Atau pun nak cungkil sikap keberanian seseorang?

Kalau anda nak tahu, soalan 1 ini digunakan dalam mengenalpasti bagaimana cara seseorang itu berfikir. Jawapan yang anda pilih nanti akan menentukan perwatakan anda dalam skop cara seseorang itu berfikir.

bersambung di bawah..

Bagaimana Nak Pilih Jawapan Yang Konsisten?

Tahukan anda faktor terbesar kenapa ramai gagal dalam psikometrik ialah mereka gagal memilih jawapan konsisten. Sebenarnya mudah je kalau anda dah tahu trick konsisten ini. Klik butang di bawah untuk download.

Apa yang paling penting dalam ujian ini adalah pendirian. Anda perlu tonjolkan pendirian anda ke arah satu perwatakan. Ianya penting dalam membuktikan dalam diri anda ini wujudnya satu pendirian yang tetap.

Cuba anda tengok pada soalan 2, 3, 4 dan soalan 5 di bawah ini. Kesemua soalan ini sebenarnya berada dalam kategori yang sama. Bagi membuktikan dalam diri anda itu wujudnya pendirian, anda kena pastikan setiap jawapan anda pilih itu tidak bercanggah antara satu sama lain.

Soalan 2: Saya menerima alasan daripada rakan yang tidak menepati janji.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Soalan 3: Seseorang yang telah melucutkan hak kewarganegaraan boleh diterima semula kerana keperluan kepakarannya.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Tidak Pasti
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Soalan 4: Saya lebih suka bekerja di bawah ketua yang baik hati tetapi selalu tidak konsisten berbanding bekerja di bawah ketua berlidah tajam tetapi sentiasa benar.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Tidak Pasti
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Soalan 5: Saya bersedia membantu orang lain yang mempunyai beban kerja yang lebih banyak.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Tidak Pasti
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Jadi apa jawapan anda? Adakah jawapan itu konsisten atau tidak? Sila klik butang di bawah ini untuk baca huraian jawapan lengkap. Saya tunjukkan cara mudah memilih jawapan yang konsisten.

(Password Protected)

Huraian jawapan ini merupakan bonus yang cikgu berikan kepada pembeli rujukan psikometrik sahaja. Sila claim password dengan klik butang di bawah ini.

Ikhlas,
Cikgu Khairul
Whatsapp:- 0167794392