Huraian Jawapan.

Soalan 1: Memakai kad matrik tidak semestinya menunjukkan pelajar itu berdisiplin.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Tidak Pasti
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Sebenarnya, soalan ini agak mengelirukan apabila anda membaca. Struktur ayat ini sudahpun mengelirukan ramai calon psikometrik. Kalau anda nak tahu, soalan ini hanyalah nak kategorikan anda kepada dua golongan sahaja.

Sama ada anda nak setuju ataupun tak setuju, itu semuanya terletak kepada diri anda. Setiap orang ada pendapat dan pendirian mereka sendiri. Tapi anda perlu berhati-hati! Anda kena pastikan pendirian anda pada soalan 1 itu kena selari dengan tiga lagi soalan di bawah ini.

Soalan 2: Sokongan terhadap usaha ke arah perubahan yang positif merupakan cara saya menunjukkan rasa cinta terhadap negara.

A. Sangat Tidak Setuju
B. Tidak Setuju
C. Tidak Pasti
D. Setuju
E. Sangat Setuju

Inginkan Lebih Banyak Soalan?

Saya kongsikan 200+ soalan dan huraian jawapan psikometrik. Sila klik butang di bawah untuk download.

Soalan 3: Saya mendengar nasihat pakar tetapi akan mengikut keputusan asal saya sendiri.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-Kadang
E. Tidak Pernah

Soalan 4: Kecintaan saya kepada negara membuatkan saya melontarkan pandangan terhadap polisi yang popular tetapi berpotensi merosakkannya.

A. Sangat Tidak Setuju
B. Tidak Setuju
C. Tidak Pasti
D. Setuju
E. Sangat Setuju

Ramai calon boleh membezakan pernyataan mana yang bersifat negatif dan yang mana positf. Tapi hanya segelintir sahaja yang mampu kekalkan pendirian mereka pada setiap soalan.

Kalau anda nak tahu, keempat-empat soalan ini berada dalam kategori penilaian yang sama. Jadi, anda perlu pastikan pendirian anda dalam setiap soalan selari antara satu sama lain. 

Jika berlakunya percanggahan pendirian, itu cukup memberi isyarat awal kepada pihak SPA wujudnya unsur ketidakjujuran ketika anda menjawab soalan. 

Jawapan anda nanti bakal mencerminkan personaliti anda. Jangan sampai pihak SPA menganggap anda ini seorang calon yang tak berintegriti.

Nak tahu tak apa dua sikap yang cuba dicungkil tu? Sila klik butang di bawah ini untuk membaca huraian jawapan lengkap.

Huraian jawapan ini merupakan bonus yang cikgu berikan kepada pembeli rujukan psikometrik sahaja. Sila claim password dengan klik butang di bawah ini.

Cikgu Khairul
Whatsapp:- 0167794392
Nak baca huraian jawapan seperti ini lagi?
Jom baca di ➥ SINI.