Kuiz Konsisten.

Apa yang saya perasan, ramai calon tidak boleh memilih jawapan secara konsisten. Daripada data kuiz yang saya buat sebelum ini, jika ada 100 calon yang jawab kuiz itu, hanya ada 5 orang sahaja yang boleh menjawab secara konsisten.

Belajar Dari Kesilapan

Ramai yang tak perasan dekat mana mereka buat silap. Ada sesetengah calon tu, mereka kata dah jawab sebaik mungkin dah, dah pilih jawapan super positif dah, tapi masih lagi gagal. Kenapa?

Inilah yang akan anda belajar melalui kuiz ini. Anda akan nampak dengan jelas dekat mana kesilapan anda. Apa yang menyebabkan jawapan anda tidak konsisten.

Bagaimana Kuiz Ini berfungsi?

  1. Anda perlu jawab ke semua soalan.
  2. Isikan emel dan nama anda.
  3. Anda akan terima skor di emel.
  4. Setiap kuiz disertakan huraian jawapan. Anda akan tahu kenapa jawapan anda itu konsisten dan kenapa tidak konsisten.
  5. Anda boleh try sendiri dulu kuiz ini untuk tengok sendiri bagaimana kuiz ini berfungsi >> JAWAB KUIZ

Basic

10 kuiz
RM 19
  • 10 Kuiz
  • Huraian Jawapan

Extra

10 kuiz
RM 39
  • 10 Kuiz
  • Huraian Jawapan
Popular

FAQ

Soalan yang kerap ditanya.

Ada dua sebab utama kenapa saya mengenakan caj pada kuiz ini, iaitu:

1. Banyak masa dan tenaga saya habiskan untuk menyiapkan kuiz ini. Sebagai membayar komitmen yang saya luangkan itu, saya mengenakan sedikit caj.

2. Saya menggunakan apps berbayar secara bulanan dalam menyiapkan kuiz ini. Tidak adil rasanya bagi saya untuk menanggung kos itu seorang diri.

Antaranya 3 kos yang terlibat ialah kos app kuiz, kos server kuiz & kos email autoresponder. Disebabkan kos ini lah yang menyebabkan saya jarang buat kuiz. 

Sebelum ini saya setkan kuiz (kuiz percuma) hanya boleh dijawab sekali. Sebab saya nak kurangkan kos. Disebabkan ini kuiz berbayar, saya dah setkan dalam sistem untuk menerima submition yang sama berulang kali. Anda akan tetap dapat emel skor kuiz itu setiap kali anda jawab kuiz. Walaupun anda menggunakan emel yang sama.

Objektif kuiz ini bukan nak tentukan sama ada seseorang itu akan lulus ataupun gagal. Tapi kuiz ini nak menguji sejauh mana jawapan anda itu konsisten sahaja. Setiap jawapan tak konsisten itu ada puncanya. Dalam huraian jawapan saya kongsikan kepada anda kenapa jawapan itu tak konsisten dan bagaimana nak pastikan jawapan lebih konsisten. Jika anda mampu memilih jawapan yang konsisten, peluang untuk lulus itu lebih cerah berbanding calon-calon yang lain. Apa yang pasti, jawapan tak konsisten secara automatik akan digagalkan.