Huraian Jawapan.

Soalan 1: Jika lagu Negaraku hanya dimainkan di tempat-tempat awam, saya tidak perlu untuk berdiri hormat.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-kadang
E. Tidak Pernah

Apa yang cuba dicungkil melalui soalan ini? Adakah nak cungkil semangat patriotik dalam diri seseorang? Anda perlu ingat, situasi dalam soalan ini lagu tu dimainkan di tempat awam. Bukan dimainkan di sesuatu majlis tertutup. Adakah seseorang itu dianggap tidak patriotik jika dia tidak berdiri hormat? Sedangkan semangat patriotik ini tidak terhad kepada lagu semata-mata.

Kalau anda nak tahu, jawapan inilah bakal membentuk perwatakan seseorang itu. Sama ada seseorang itu berdiri hormat atau tidak, ianya akan membentuk satu corak perwatakan yang terarah. Dan ada sesetengah jawatan anda perlu membantah dan perlu menyokong untuk diluluskan. Inilah hakikat sebenar ujian psikometrik yang ramai calon tak tahu.

bersambung di bawah..

Bagaimana Nak Pilih Jawapan Yang Konsisten?

Tahukan anda faktor terbesar kenapa ramai gagal dalam psikometrik ialah mereka gagal memilih jawapan konsisten. Sebenarnya mudah je kalau anda dah tahu trick konsisten ini. Klik butang di bawah untuk download.

Soalan 2, 3, 4 dan 5 di bawah ini pula sama kategori dengan soalan 1. Sila pastikan pendirian anda dalam kelima-lima soalan selari antara satu sama lain. Jika berlakunya percanggahan jawapan, itu menandakan anda cuba untuk ada-adakan sikap yang tak ada dalam diri anda. Inilah perwatakan yang pihak SPA akan nampak dalam diri anda.

Soalan 2: Sekali-sekala saya ketawa kepada jenaka yang berunsur lucah.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-kadang
E. Tidak Pernah

Soalan 3: Saya tidak kisah jika tidak mempunyai panduan yang tepat untuk ke sesuatu majlis kerana saya akan bertanya kepada orang lain di mana majlis itu diadakan.

A. Sangat Setuju
B. Setuju
C. Kurang Setuju
D. Tidak Setuju
E. Sangat Tidak Setuju

Soalan 4: Saya akan melaksanakan tugas tanpa diarah.

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-kadang
E. Tidak Pernah

Soalan 5: Saya akan mempertahankan “ketua sentiasa benar” (the boss is always right”).

A. Sangat Kerap
B. Kerap
C. Tidak Pasti
D. Kadang-kadang
E. Tidak Pernah

Ujian psikometrik ini sifatnya bebas. Anda sebagai calon bebas nak pilih jawapan apa sekalipun mengikut apa yang anda suka. Kalau anda jawab secara jujur, corak perwatakan jujur akan terhasil. Jika anda jawab secara tipu-tipu, maka corak perwatakan seorang penipu akan terhasil.

Agak-agak anda, jawapan apa paling konsisten dan paling positif? Jom klik butang di bawah ini untuk baca huraian jawapan lengkap cara memilih jawapan yang konsisten.

(Password Protected)

Huraian jawapan ini merupakan bonus yang cikgu berikan kepada pembeli rujukan psikometrik sahaja. Sila claim password dengan klik butang di bawah ini.

Ikhlas,
Cikgu Khairul
Whatsapp:- 0167794392